Afhængighed & Samfund - der er hjælp at hente!

Til brugere

Har du brug for at komme i behandling for en afhængighed, men ikke råd til selv at betale for behandlingen? Så kan du kontakte foreningen Afhængighed & Samfund, enten via kontaktformularen eller ved at ringe til Terapeut Kim Yde på tlf. 8194 7494.

Hvad sker der, hvis jeg gerne vil i behandling?

Når du har taget kontakt til foreningen, vil vi starte med at tale om hvorfor du gerne vil være fri af din afhængighed. I denne samtale vil din parathed til at give slip på det liv, du lever lige nu, blive vurderet.

Bliver du godkendt til behandling, vil vi tale om, hvorvidt du selv har mulighed for at bidrage økonomisk til behandlingen, og i givet fald hvor stor en del af behandlingens pris, der kan være egenbetaling.

Sammen beslutter vi, om du skal i dagsbehandling, eller om du har brug for døgnbehandling. Du vil herefter blive tilbudt behandling så hurtigt som muligt. Afhængigt af foreningens økonomiske råderum kan der forekomme ventetid.

Hvad består et behandlingsforløb af?

Dagsbehandling

Et dagsbehandlingsforløb består af 6 ugers primær behandling og 6 måneders efterbehandling. I den primære behandling får du to ugentlige sessioner sammen med din terapeut, hvor I taler om alt mellem himmel og jord. Fokus er på dér du gerne vil hen; på det liv, du gerne vil leve, på den anden side af din afhængighed.

Når de 6 uger er gået, og du ikke længere indtager dit stof (hash, alkohol, stoffer, … ), vil du blive sluset over i et efterbehandlingsforløb. Her mødes du med din terapeut (og evt. en gruppe af ligesindede) én gang om ugen i op til et halvt år. På møderne vil dit selvværd blive yderligere styrket, og du vil blive klædt på til helt at stå på egne ben.

Til alle sessioner får du tilbudt at få NADA, øreakupunktur, der virker mod abstinenser, giver ro, fjerner tankemylder og trang. NADA virker mod søvnløshed og meget andet, og det kan bruges sammen med meditation. Du kan læse mere om de forskellige behandlingsmetoder her.

Hvis du har brug for støtte imellem sessionerne, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til din terapeut.

Dagsbehandling varetages af Silkeborg Dagsbehandling v/Terapeut Kim Yde, der har speciale i afhængighed. Kim tager imod klienter i klinikken i Silkeborg, hos klienten selv – eller I tager en Walk&Talk i den livgivende natur. Læs gerne mere om Kim på denne side.

Døgnbehandling

Hvis du har brug for at komme i døgnbehandling, vil det foregå på det smukke Behandlingscenter Søby Park, der ligger omkranset af Frijsenborgskovene uden for Århus. Stedet er fyldt med fred og ro og derfor ideelt til misbrugsbehandling med refleksion og eftertanke.

misbrugsbehandling Behandlingscenter Søby Park afhængighed samfund

Et døgnbehandlingsforløb betyder, at du bor på Behandlingscenter Søby Park i 5-6 uger uden fx at komme på weekend hjemme. Som indlagt patient vil du arbejde struktureret og intensivt sammen med vores behandlere om både at lægge din afhængighed og dine traumer bag dig og komme ud af en evt. depressiv tilstand. Her vil du få boostet selvværdet, din selvtillid og livsglæden. 

Dagligdagen er skemalagt, ligesom på et kursusophold, så der sker hele tiden noget, og det er bestemt ikke kedeligt at være i behandling. Programmet omfatter undervisning, terapi, film, personlige opgaver og meget mere. Den strukturerede hverdag er med til at skabe tryghed for den enkelte og bidrager også til social sammenhæng i gruppen af patienter. Læs mere om Behandlingscenter Søby Park her.

Tilbage til forsiden

Call Now Button